onsdag 25 november 2015

Malmö arenas första SHL-derby blir inför storpublik

Imorgon är det ingen vanlig dag, imorgon är det derbydag! Det finns egentligen inte speciellt mycket att säga om de förutsättningar det innebär. Den lilla bångstyriga bandyklubben som envisas med att försöka spela ishockey och inte helt sällan lyckas mot just Malmö med det. Enda anledningen att de just nu ligger en poäng framför Malmö är att de tog tre poäng i det första mötet, inte speciellt rättvist dessutom men rättvisa ger inga poäng.

Det är underbara förutsättningar som väntar i Malmö arena. Om det inte blir fullsatt så kommer det inte slå på många hundra i varje fall och förhoppningsvis är alla (bortsett från de bandysupporters som vågat sig in till civilisationen) redo att stå upp för Malmö och göra sitt yttersta för att se till att bandyspelarna får åka hem med slokande öron som sig bör.

Ska man säga något om lagens förutsättningar är det ingen stor skillnad mot föregående säsong, det är två relativt jämbördiga lag på pappret. Det gör att detta första hemmamöte i SHL med bandyklubben skiljer sig för de möten man hade i den gamla Elitserien. Då var Malmö alltid ett på pappret många gånger skickligare ishockeylag och har också vunnit alla hemmamöten hittills på nivån. Malmös problem i första mötet var ett undermåligt boxplay, något man har kommit till rätta med nu. Man har fortsatt problem med effektiviteten och powerplay. Men det spelar inte så stor roll så länge man kan hålla defensiven och boxplay på en hög nivå. Faktum är att det är seriens minst effektiva lag som möts imorgon, bandyklubben är sämst och Malmö något bättre.

Derby är alltid derby och bandyklubben känns alltid som det lag som höjer sig mest när de får chansen att ta poäng mot Skånes finaste ishockeylag. Därför kommer det krävas en oerhörd disciplin från Malmö i morgon. Man ska inte låta sig lockas in i någon raggarhockey utan köra fullt ut på det sätt man kan spela och egentligen strunta helt i vad bandyklubben sysslar med. Intelligenta passningar i egen zon under hela matchen, går det inte är det bättre att dra en icing. Garanterat betydligt mycket bättre än att lägga pucken på en vilt framjagande bandysnubbe. Det kommer behövas 100% från Jonas Gunnarsson (som givetvis kommer att stå i morgon) och givetvis lika många procent från backarna framför honom. Fixar man det tycker jag att förutsättningarna för en andra raka seger är riktigt fina. Eric Himlefarb saknas fortsatt liksom de utlånade spelarna. Förhoppningsvis kan både Nicklas Jadeland och stridsvagnen Magnus Häggström delta i matchen.

12015 biljetter sålda just nu och de ströbiljetter som återstår hittar ni här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Rögle Bandyklubb

1: 1.95    X: 4.10    2: 3.25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics