söndag 22 november 2015

Mästarna gjorde processen kort med naivt Malmö

IF Malmö Redhawks vs Växjö Lakers HC 2-7
Seriematch SHL

Växjö tog verkligen tag i händelserna under inledningen, så till den milda grad att Malmö tog sin timeout innan det ens gått två minuter. Då hade man knappt fått låna pucken och Hellkvist var knappast nöjd med det han sett. Det blev lite mer puckinnehav för hemmalaget efter timeouten , men det mesta och bästa stod gästerna även fortsatt för. När Växjö väl tar ledningen kan man inte säga annat än att det är oerhört rättvist och väntat. Mästarna visar dessutom vart skåpet skall stå och gör 2-0 bara fjorton sekunder senare signerat ligans bästa kedja. Malmö försöker vara konstruktiva och göra något, men efter halva första perioden känns det som man är steget efter Växjö hela tiden. Skickligheten hos gästerna är oroväckande offensivt sett, samtidigt som de är mycket disciplinerade och placeringssäkra i defensiven. Malmö får chans att vädra sitt powerplay efter att Christoffer Forsberg stoppades ojuste i offensiv zon. Malmö gör omgående 1-2 i powerplay genom Derek Meech, men målet döms bort på grund av offside i målgården. Någonstans symptomatiskt att när Malmö väl gör ett mål i spelformen, så blir det bortdömt. Om något positivt kom av den situationen så var det att hemmapubliken äntligen vaknade ur sin dvala om än för en kort stund, för något mål blir det inte. En stund senare borde T.J. Galiardi gjort 1-2 efter oerhört fint förarbete av Stefan Warg, men icke. Malmö får hur som helst med sig ett powerplay i situationen efter. Malmö spelar bra i powerplay men utan att få in pucken i mål. Växjö drar på sig ett matchstraff för knätackling på Nils Andersson strax efter att man blivit fulltaliga. Malmö växte in i matchen, inte minst på grund av alla utvisningar gästerna drog på sig, men tvåmålsledning för gästerna efter tjugo minuter.

Hellkvist var INTE nöjd med sitt manskap under första tjugo och lät dem också få höra det under periodpausen. Malmö inledde med powerplay och hade en del halvchanser, men fortsatt ökentorrt i spelformen. Strax efter att Växjö blivit fulltaliga har Kim Rosdahl en puck i virket. Att Malmö har problem med effektiviteten är ingen hemlighet och det framgick än tydligare när Andreas Thuresson sliter till sig ett friläge och träffar plockhandsken på Stefan Steen. Strax efter kommer 3-0 för gästerna, genom som så ofta deras förstakedja. Malmö reducerar till 1-3 genom Frederik Storm, ett riktigt kämpamål. Det var chans, på chans, på chans där Storm till slut skickade in trissan. Ganska talande att jämföra Malmös mål med Växjös. Det går så enkelt även när Richard Gynge gör 1-4 med en backhand, kanske lite för enkelt. Snubben låg där och då bakom tre av fyra mål för Växjö, en spelare som honom hade Malmö behövt ha råd med. Malmö slutade emellertid inte att slita och Meech får in pucken på mål där den styrs in. Jag tycker den styr in på en Växjöklubba, men officiellt tillfaller målet Thuresson som finns framför mål (ändrat till Meech senare). Men, det går så lätt för Växjö som sagt. Just Meech faller i hemjobbet och blir av med pucken, Växjö får in pucken på mål och Jonas Gunnarsson släpper en lite billig retur och pang 5-2 till gästerna. Det måste vara så oerhört frustrerande för Malmöspelarna. Man jobbar hårdast, man sliter som djur men bortalaget gör mål på i stora drag varenda målchans de skapar. Nils Andersson har ett skott i stolpen just innan pariodpaus, vad annars? Malmö gör en bra period, men gästerna gör målen och de gör det alldeles för enkelt. Skotten var 33-18 efter två perioder i Malmöfavör, smaka på den.

Malmö inleder som man måste, man lägger precis allt på mål ut alla möjliga och omöjliga vinklar. Men Växjö gör 6-2 efter obefintligt försvars- och målvaktsspel från hemmalaget. Om det inte var över innan så var det defintivt den sista spiken i kistan, ja kistan blev nog även nedgrävd och övertäckt faktiskt. Målet tog bort det sista hoppet som fanns kvar i Malmöspelarna och Växjö var millimeter från 7-2 när Gunnarsson går bort sig i sitt arbete, men pucken går längs mållinjen utan att passera. Växjö drar på sig en ny utvisning och Malmö får sin fjärde chans i powerplay. Ännu en gång utan utdelning men också ytterligare en stolpträff, denna gång genom Peter Mueller. Den stora frågan var mer om Malmö skulle klara sig hela matchen utan att dra på sig på någon utvisning. Växjö lyckades inte hålla sig borta och Malmö får även en femte chans i powerplay. Mueller hade ett grymt läge igen, men för att riktigt trycka upp i ansiktet på Malmö att man inte har något på sin sida ikväll så går hans klubba av när han skjuter. Otroligt! 2-7 kommer istället med drygt tjugo sekunder kvar av matchen, ännu en gång efter obefintligt försvarsspel av Malmö som vinner skotten med 44-24 i denna match. Låt vara att flera av Malmös skott var plockpotatis för Steen, men Malmö gjorde rätt som skickade in puckar. Däremot var det väl inte Malmös bästa match defensivt sett samtidigt som Gunnarsson inte heller gjorde sin bästa match, frågan är om han börjar bli sliten efter alla matcher?

Det jag satt och funderade över annars var hur man går vidare från en sådan käftsmäll som i kväll? Kan man bara skaka av sig matchen och bara köra i nästa också? För kommande vecka är oerhört viktig för Malmö när man möter beskedligare motstånd i form av Karlskrona, Bandyklubben och Djurgården. Det är tre matcher man ska ha betydligt större chans att vinna. Viktigast är givetvis att besegra Karlskrona och bandyklubben. Karlskrona för att det helt enkelt bara ska vara tre poäng. Bandyklubben för att man borde vunnit förra mötet och inte har råd att ge bort fler poäng mot dem. Kvällens match är bara att glömma, det finns faktiskt ingenting att ta med sig av något större värde. Att helt hålla sig borta från utvisningsbåset kan kvitta om man ändå inte tar poäng. På tisdag kommer det krävas bättre insats om inte Karlskrona ska bärga sin tredje seger för säsongen.

Glöm för allt i världen inte heller den viktiga hemmamatchen mot Bandyklubben på torsdag. 10076 biljetter sålda just nu, de som finns kvar hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics