lördag 21 november 2015

Svenska mästarna på besök för söndagsmatiné

Söndagsmatiné avslutar denna hockeyvecka och är också avstamp inför kommande, viktiga vecka för Malmö. Dessutom är det Movember-match där speciella tröjor kommer bäras. Malmö kommer från en fin vändning uppe i Linköping som borde gett lite extra gry åt pågarna. Det kommer i så fall väl till pass mot de regerande mästarna som verkligen tuggat igång sedan deras lite svagare inledning. Vid seger imorgon klättrar de upp på fjärdeplatsen, vilket de garanterat är både intresserade av och kommer gå in för. Malmö är i behov av poäng, hur och vart de än kommer ifrån.

Det kommer troligen bli samma lag imorgon som senast, med ett litet frågetecken för Joey Tenute som saknades på dagens träning. Förhoppningsvis är det bara en småskavank/förkylning eller liknande så att han kan spela ändå. Han behövs eftersom han tillsammans med T.J. Galiardi är lagets bästa tekare. Det kommer gälla att hålla fokus uppe och inte bjuda på mål likt 0-2 uppe i Linköping. Något säger mig att det inte kommer bli en dans på rosor att vända mot Växjö om de skulle spela till sig en större ledning. Jag hade inte heller blivit ledsen om powerplay började ge utdelning. Statistiskt sett är Växjö seriens näst sämsta boxplaylag, kanske kan det hjälpa Malmö igång med även powerplay?

Firma Robert Rosén och Richard Gynge är det som står för det mesta som produceras i Växjö och det är lättare sagt än gjort att få stopp på dessa väldigt kompetenta ishockeyspelare. Men om Malmö lyckas med det, är mycket vunnet. Jag är ganska säker på att det finns en plan för hur man ska neutralisera det hot dessa båda utgör tillsammans. Kan Malmö dessutom snabbt få något med sig i målväg, kan kanske Växjöförsvaret och vilken målvakt som än står komma lite i gungning. Just målvakterna har inte fått en speciellt bra start för smålänningarna.

 Just nu är 6415 biljetter sålda, så det är gott om plats. Stöd kommer behövas då Växjö har ett stort följe med ner som säkert också vill göra Malmö arena till sin hemmaborg likt deras grannar i HV71 gjorde. Ni hittar era biljetter här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC

1: 3.10    X: 4.15    2: 2.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics