måndag 23 november 2015

Vägvalsveckan inleds borta mot Karlskrona

Veckan som just börjat är en viktig sådan för Malmö, lite viktigare än vanligt då man faktiskt på förhand kan sägas ha goda chanser till poäng i samtliga matcher. Man kan kalla det lite av en vägvalsvecka, kontakt uppåt eller befäst bottenstrid. Det syns inte minst inför morgondagens möte mot Karlskrona där, hör och häpna, Malmö räknas som favorit. I och för sig inget konstigt i det, med tanke på hur otroligt dåligt det gått för Karlskrona i inledningen av serien. Samtidigt ser nog också Karlskrona sin chans att försöka ta sin andra trepoängare mot Malmö. Jag kan nästan tänka mig att det kan bli lite nerver, då inget av lagen som vanligt kan känna sig som klar underdog.

Malmö måste komma upp på banan igen efter gårdagens försvarsmässigt bleka insats, det fungerar inte att bjuda så givmilt mot Karlskrona även om de är ett betydligt blekare lag än Växjö. Det lutar åt att Nicklas Jadeland kommer läggas till de saknade  och utlånade spelarna imorgon, han utgick skadad mot Växjö och spelar troligen inte imorgon. Troligtvis kommer Malmö då plocka med sig någon junior som får chansen som extraspelare. Jag gissar att Jonas Gunnarsson får fortsätta i mål, även om han såg lite sliten ut igår och tog fler felbeslut än vi vant oss vid.

Karlskrona kommer garanterat spela med ganska rejäl desperation inledningsvis, för att få med sig en ledning att gå på. De vet givetvis att tåget är på väg att rulla i från dem. Elva poäng upp till vattenytan i tabellen är mycket för ett lag som läcker som de gjort. Skulle det bli fjorton poäng i morgon är det givetvis en oerhörd skillnad mot åtta som det kan bli vid hemmavinst. Ska de överhuvudtaget ha någon chans att undvika kval är det matcher som den mot Malmö man måste bränna krutet på.

Jag har svårt att tro på en lika stor målkavalkad som vid senaste mötet, båda lagen vill nog spela en betydligt bättre defensiv än så. Som sagt, jag tror att det kan bli nerver och stundtals lite betonghänder om det skulle stå och väga långt in i matchen. Samtidigt kan det nog rinna iväg om något av lagen skulle kunna rycka ifrån. Om vi bortser från skitmål, frånvaro och annat man inte kan styra över tycker jag givetvis att det ska vara tre poäng för Malmö. Ska bli intressant att se om man orkar bära ett favoritskap i en match, det känns som miljoner år sedan det hände.

Glöm för allt i världen inte derbyt på torsdag! 10263 biljetter sålda just nu, det finns revansch att utkräva mot bandyklubben. De biljetter som återstår hittar ni här.

Odds från Unibet
Karlskrona HK - IF Malmö Redhawks

1: 2.60    X: 4.10    2: 2.30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics