fredag 11 december 2015

Fortsättningen på gårdagen väntar uppe i Ö-vik

Malmö gjorde en fullt godkänd insats även om nerverna stundtals spökade, som det ska vara i en tät och viktig match om viktiga placeringar. Imorgon är det dags för del två i denna back-to-backbatalj och då uppe i Ö-vik. En match där Malmö i kraft av segern igår inte alls är lika hårt pressade som man annars varit. Hemmalaget är däremot under rejäl press, de vill givetvis inte hamna i värsta fall nio poäng bakom Malmö inför uppehållet.

Jag tror att vi kan utgå ifrån att MODO kommer sätta mycket högre press imorgon för att kanske snabbt få en ledning att jobba med. Därför gäller det för Malmö att vara kalla, disciplinerade och inte gå bort sig under matchens inledning. Kan man dessutom hålla upp ett bra tempo när man själva kommer in offensivt är mycket vunnet. Det är ingen hemlighet att MODO inte alls hanterar högt tempo i egen zon speciellt bra, igår gick man ofta bort sig på de mest osmickrande sätt. Jag har svårt att se ett mer effektivt lag än Malmö vinna med endast uddamålet i en match med gårdagens utseende.

Det ska bli otroligt spännande att se om Andreas Thuresson bygger vidare på sitt fyrverkeri från gårdagen. Antagligen hans bästa match sedan återkomsten över huvud taget. Det hade varit en riktigt fin present om också T.J. Galiardi fått poängmässig utdelning. Hans spel i går var verkligen värt poäng, det såg stundtals oerhört bra ut från hans sida. Får Malmö igång produktionen från båda dessa herrar på allvar, är mycket vunnet. I den senares fall handlar det dock främst om att hans kedjekamrater måste hänga puckarna han levererar när han väl gör det.

Vi såg igår att MODO kan vara väldigt finurliga i offensiven, inte minst deras drösvis med nordamerikaner. De gillar dock inte att bli hårt pressade, det kommer alltså krävas en fin avvägning av Malmö. Inte gå bort sig, men inte heller bjuda dem på ytor att rulla runt på. Då kommer väldigt mycket hänga på Jonas Gunnarsson och det vill vi inte. Inte för att han inte skulle klara det, utan för att det helt enkelt inte skall behövas.

Jag gissar att Malmö kommer ställa upp som igår, jag har ingen koll på om Mattias Persson kan tänkas vara åter. Skulle det vara så kan vi nog anta att han får spela då han visat fin form på slutet. Igår var det Nicklas Jadeland som mest fick sitta, knappt två minuter klockades han för om det blir så imorgon återstår att se.

Glöm inte heller bort att Malmö har en hängmatch och inte går på "jullov" imorgon kväll. Den 22 december är det match mot serieledande Frölunda, en match där det finns billigare erbjudande om biljetter dessutom. Lägligt precis till jul att försöka hjälpa Malmö att ta en riktig skrällseger. Just nu är det bara 5500 sålda så bara in och fynda, biljetter finns här.

Odds från Unibet
MODO Hockey - IF Malmö Redhawks

1: 2.00    X: 4.15    2: 3.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics