tisdag 22 december 2015

Ineffektivt Malmö blev nollade av serieledaren

IF Malmö Redhawks vs Frölunda HC 0-3
Seriematch SHL

Redan direkt i inledningen fick vi se varför man inte kan misslyckas i defensiven mot Frölunda då bortaledning blev ett faktum efter inte ens två minuter. Då hade Malmö misslyckats i defensiven två gånger och det utnyttjar ett lag som Frölunda. Jag tror till och med att det var matchens första skott på Jonas Gunnarsson som gick in. Malmö kom upp med fina offensiva spel efter en lite svag inledning, bland annat ett där både Joey Tenute och Christoffer Forsberg kom fria och den förre lägger en lysande passning som den senare inte kan förvalta på grund av en hakning som inte beivras. Malmö spelar väldigt Nordamerikanskt och går rakt på mål gång på gång och ännu en gång blir Forsberg stoppad regelvidrigt, ännu en gång missar båda domarna. Publiken berättar ljudligt vad man tycker om domare som sover på jobbet och det är svårt att inte hålla med om att det inte är i nivå. Malmö lägger allt på mål och fortsätter pressa hårt över hela isen. Mer eller mindre allt fysiskt spel står hemmalaget för. När matcher ser ut så, är det så tråkigt att inte Malmö får mer med sig i målväg. Man förtjänar verkligen utdelning, å andra sidan går det inte att blunda för att Frölunda är ett skickligt lag över hela isen. Malmö spelar en bra första period om vi bortser från de två inledande minuterna, målmässigt kändes det inte alls rättvist. Frederik Storm var bland annat en konstant huvudvärk för Frölunda.

Precis som i första perioden är det Frölunda som inleder bäst i andra perioden, men Malmö och Gunnarsson håller undan under den första dryga minuten. Eric Himelfarb står för ett lysande jobb och en genialisk passning bakom ryggen in framför mål, men ingen utdelning. Till slut, efter 24 minuter och 52 sekunder spelat tar så domarna en utvisning. Den blir på Frölunda och Malmö fick tillfälle att vädra sitt faktiskt värdelösa powerplay. Det är inte heller denna gång något spel att skriva hem om, men lika väl har Storm en puck i virket. Frölunda drar emellertid på sig ännu en tvåa så Malmö får fortsätta försöka. Fortsatt dåligt spel men även denna gång en puck i virket, signerat T.J. Galiardi. Istället gör Frölunda 2-0 i boxplay via kontring i två mot ett, lekande lätt. Fyra konstanta minuter i powerplay med resultatet 0-1, ja ni förstår själva att det inte blir enkelt att vinna ishockeymatcher då. Det påminner lite om för ett par säsonger sedan i Hockeyallsvenskan då man visste att powerplay innebar två bortkastade minuter. Målet sänker helt logiskt Malmö en hel del och snart nog åker Malmö på sin första utvisning. Ett av seriens bästa powerplay mot ett av seriens bästa boxplay på senare tid alltså. Frölunda lyckas skrapa fram flera målchanser och man gör också 3-0, lite väl enkelt kanske. Sen måste man erkänna att Frölunda spelar riktigt bra i egen zon. Framför allt har de en helt lysande målvakt i Lars Johansson, som alltid är helt rätt placerad oavsett förflyttningar. Malmö är spelmässigt det bättre laget även i andra, men Frölunda är utan tvekan det skickligaste laget.

Tredje perioden skilde sig mot de två övriga på så sätt att Frölunda INTE pressade ner Malmö under den första minuten. Nils Andersson drar istället en armbåge i huvudet på Ryan Lasch som renderar i matchstraff. En spelare Malmö offensivt är oerhört beroende av, riskerar nu helt klart en avstängning. Mörker, mörker, mörker. Dock intressant att se hur Malmö spelar med både Andersson och Jens Olsson, som är sjuk, borta och därmed bara fem backar kvar i spel. Powerplay i tre minuter för gästerna eftersom Joel Lundqvist också åkte ut för roughing. Bra powerplay av Frölunda igen, men Malmö spelar också fortsatt bra boxplay och håller tätt. Det syntes dock tydligt att Malmö som lag inte längre trodde på det här ikväll och Frölunda hade full kontroll på sin egen zon. Andreas Thuresson får misconduct när han berättar för domarna att det är dags att vakna till nu, kanske? Det blåstes av när pucken var fri framför Frölundamålet, jobbig kväll för rättskiparna som kanske missade lite väl mycket för att vara godkänt. Dock ännu ett bra boxplay som håller tätt, trots fint powerplay från gästerna. Det blir inga mål i tredje perioden och man får säga att det blev en planenlig förlust.

Men, matchen är helt jämn spelmässigt. Det som fäller Malmö är dels att man bjuder på två mål och dels att man givetvis är väldigt ineffektiva ikväll. Johansson i gästernas kasse visar också att han är en av seriens absolut bästa målvakter, man måste vara väldigt bra för att överlista honom helt enkelt. Jag tycker Malmö ska ta med sig att man spelar bra, det betyder så klart en del trots förlust att man kan visa att man inte är en slagpåse ens mot seriens bästa lag. Det är inte matcher som den ikväll man SKA vinna, klart det hade varit trevligt med en skalp men jag tar mycket hellre de segrarna man tagit mot lagen runt kvalstrecket. Just en sådan match väntar den 28:e mot Karlskrona på hemmabana, en match man helt klart ska vinna. En betydligt mycket viktigare match än kvällens och även då finns det som sagt biljetterbjudande som ni kan ta del av här. Men innan den matchen ska Malmö göra en tuff bortaresa till Jönköping och HV71. Nu håller vi jul och firar att laget trots allt har en marginal på nio poäng ner under strecket och har fixat första hälften av serien på ett helt ok sätt, trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics