fredag 25 december 2015

Malmö åker till Jönköping för lite annandagsmys

 Efter ett minimalt juluppehåll för Malmö är det imorgon dags att sätta sig på bussen för att bege sig till Jönköping och lite mellandagsmys i Vätterns pärla. Det blir lite nyheter för Malmö, inte minst på grund av att Nils Andersson är avstängd efter sin armbåge i matchen mot Frölunda. Därför har Malmö kallat hem Johan Björk från Pantern, vilket antagligen inte är något Kirsebergsklubben jublar över med tanke på hans stora roll hos dem. 5 poäng på 10 matcher, spel i powerplay och så vidare. Men nöden har ingen lag och därmed får han chans att visa upp sig på de stora arenorna igen, i en gammal hemmaarena dessutom. Dessutom rapporteras det om att Derek Meech var sjuk idag och då kanske osäker inför morgondagen.

HV 71 har inte direkt gått som tåget under säsongen och ligger bara åtta poäng före Malmö, men de avslutade inför julen med två segrar. En storseger hemma mot Örebro och en stark 4-1 seger borta mot Färjestad i sista matchen. Man har ett bra lag, men har inte fått det att fungera helt tillfredsställande. Mot Malmö hade man dock inga som helst bekymmer att ta två enkla segrar i dubbelmötet under oktober. 6-2 hemma och 4-1 nere i Malmö. Det är dock två månader sedan och inte minst Malmös boxplay har gått och blivit ett av de bästa i serien, vilket det verkligen inte var då.

Jag skulle ändå säga att HV 71 är solklara favoriter imorgon. Inte minst för att Malmö saknar just den yngre brodern Andersson som är en oerhört viktig kugge i Malmölaget. Sen kommer det bli en stor omställning för Björk att gå in och spela, dels en högre nivå och dels ett spelsystem som skiljer sig ganska rejält från Panterns. Jag skulle nog vilja säga att det kommer krävas en insats en bra bit utöver det vanliga för Malmö imorgon. Från alla deltagande spelare. Jag antar att Jonas Gunnarsson kommer vara rejält taggad för att visa hur dumma HV var som släppte honom. Förra mötet uppe i Jönköping stod han bara 20 minuter. Det var den matchen Mika Noronen gjorde sina första och sista 40 minuter i Malmö.

Glöm för allt i världen inte Malmös viktiga hemmamatch mot Karlskrona den 28/12, även då finns det erbjudande om billigare biljetter på övre etage. I dagsläget är 6672 biljetter sålda och era biljetter till matchen hittar ni här.

Odds från Unibet
HV 71 - IF Malmö Redhawks

1: 1.67    X: 4.35    2: 4.25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics