onsdag 2 december 2015

Malmö ska försöka stjäla poäng i Karlstad

Veckans enda match för Malmö blir en rejäl bit att sätta tänderna i. Stora stygga vargen från Karlstad, Färjestads BK tar emot våra prövade kämpar. Nu är inte FBK vad de en gång var, åtminstone inte för tillfället. De har tagit lika många trepoängare som Malmö, hör och häpna. Men till skillnad från Malmö har de haft en förmåga att ändå plocka poäng via förlängning och straffar istället för att kamma noll. Deras trupp är på pappret ganska välfylld med meriterade namn och är självfallet stora favoriter till att plocka sin åttonde trepoängare imorgon.

Vad Malmö däremot har som värmlänningarna inte har i samma utsträckning är en viss intensitet och fart. Kan Malmö få igång farten och passningsspelet imorgon kommer det åtminstone inte bli en bekväm resa för hemmalaget. Det gäller att vara 100% i defensiven för att bryta isär hemmalagets offensiva försök. In i Malmölaget kommer kanske Eric Himelfarb som åker med upp i varje fall. Hans ryggproblem skall vara kurerade och han borde vara gravt spelsugen efter sin långa frånvaro. Exakt hur laget formeras får vi se imorgon men på förhand känns det ändå troligt att man testar Himelfarb. En annan återkomst kommer Pontus Sjögren stå för. Han spelade igång sig efter sin skada i två matcher för IK Pantern med finfina 92,31% och 1,44 insläppt per match som resultat. Frågan är om Malmö vågar slänga in honom i morgon för att avlasta Jonas Gunnarsson eller om han får vakta båsdörren. Det senare får vara mitt tips.

Matchen imorgon får ses som en uppvärmning inför nästa veckas sanslöst viktiga dubbelmöte med bottenkollegan Modo. Alla matcher är viktiga, jovisst. Men de två matcherna är som OS-finalen gånger två, det är ingen tvekan om att Malmö måste ta MINST tre poäng i dessa två matcher. Allra helst samtliga sex poäng för att hålla Ö-vikslaget på gott avstånd. Varför inte då se till att dessutom skaffa sig någon liten bonuspoäng i den kampen genom att stjäla med sig någon eller några från Karlstad?

Odds från Unibet
Färjestads BK - IF Malmö Redhawks

1: 1.57    X: 4.50    2: 4.90

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics