torsdag 10 december 2015

Malmö tog den så oerhört viktiga segern mot MODO

IF Malmö Redhawks vs MODO Hockey 3-2
Seriematch SHL

Detta ångestmöte inleddes med en ganska klar Malmöfördel, framför allt defensiven i MODO hade enorma problem och hängde stundtals inte alls med. Men trots snabbt och finurligt spel i offensiven var det inte direkt så att Malmö radade upp chanser. Man hade några halvchanser och en riktigt fin där T.J. Galiardi till slut avslutade nära mål utan utdelning. Malmö fick ändå en rättvis ledning efter knappt åta minuter efter ännu ett fint och kvickt anfall där Henrik Hetta till slut lägger bakom ryggen precis inne vid kassen och Andreas Thuresson kan äntligen göra ett mål igen. Malmö fick emellertid inte spela på sin ledning mer än knappt två och en halv minut. Malmö kommer lite väl långt ner i egen zon och när MODO skjuter från strax nedanför blå är det så många spelare framför Jonas Gunnarsson att han inte ser någonting. Ganska direkt efter har Joey Tenute ett friläge, men han missar målet helt och hållet. Malmö kändes annars ganska nervösa efter kvitteringen och gästerna tilläts hålla till mer i offensiv zon, den zon de har sin styrka. Malmö fick periodens enda chans att spela powerplay, när den kom var den väl intjänad av gästerna skall sägas. Men spelet i numerärt överläge var som vanligt helt harmlöst, bäst lägen hade Malmö just efter att gästerna blivit fulltaliga.

MODO kom ut rejält i andra perioden och rullar faktiskt över Malmö i knappt fyra minuter men utan utdelning. Då går det som det så ofta gör, Malmö kommer i sitt första riktiga anfall i perioden. Thuresson jobbar stenhårt och håller bort sin bevakning. Han hittar Nils Andersson vid blå som drar in pucken på mål där Frederik Storm styr in den. Detta målet gör att gästerna direkt tappar mycket av sitt spel och det jämnas ut igen. Malmö har en riktigt snygg vändning ungefär mitt i perioden där Tenute har ett rejält avslut som Bjurö inte klarar av att hålla. I den efterföljande kalabaliken undrar jag om han inte hängt 3-1 om hans klubba inte blivit fasthållen av MODO-försvaret. Ingen åtgärd från domarna dock som efterhalva matchen spelad sannerligen inte kan beskyllas för att vara hemmadomare, åtskilliga mer eller mindre klara tvåor på MODO hade då ignorerats. Malmö får sitt mål ändå, genom Thuresson som verkligen vaknade till iv i kväll. Han gör det helt själv från mittzon, rundar enkelt en stabbig MODO-back och bryter in på mål där han snyggt lägger upp den i taket. Just efter 3-1 är de dags igen, rabatt till MODO när man drar en klubba i ansiktet på Galiardi utan att bli bestraffade. Utvisningen kommer, då kanske den inte är lika solklar men väl väl intjänad om man säger så. Dessbättre för MODO, om vi helt bortser från Malmös dåliga powerplay, kom den med lite drygt en minut kvar av perioden och därmed uppbruten av periodpausen. Oerhört tråkigt att behöva skriva så mycket om domarna, det vill man slippa helt. Men under fyrtio minuter har det utdelats MASSIVA rabatter till gästerna.

Som vanligt får inte Malmö ut något av sitt powerplay och istället gör MODO match av det efter en liten tillfällighet. Försvaret är kanske aningen passivt och Gunnarsson gör inget bra ingripande heller och därmed rejäl nerv med knappt sjutton minuter kvar. Målet gör att Malmö darrar en del under några minuter samtidigt som MODO lägger allt man kan på mål. Hemmalaget får slita på ganska rejält fram till powerbreak. Inte minst de nordamerikanska inslagen i bortalaget spelar så som desperata nordamerikaner gör, men Malmös defensiv håller undan och gör det bra. Malmö försöker hålla sig lugna och går verkligen bara framåt offensivt när det är full kontroll på grejerna. Något jag bara måste flika in här är att Galiardi som förvisso inte bidrar med några poäng i kväll ändå ser så oerhört mycket starkare och snabbare ut på isen nu än inledningsvis. Det känns som att han svarat riktigt bra på träningen och om han bara fortsätter bara måste poängen börja trilla in igen för honom. MODO gör ett sista försök med dragen målvakt med lite drygt en minut kvar, men de kommer inte i närheten av en chans. Oerhört bra defensivt spel av Malmö där, precis som jag efterlyste igår. Det går inte att säga något annat än att de tre poängen var riktigt välförtjänta precis som de var oerhört sköna. Malmö drar inte på sig en enda tvåa. Visst, de kunde ha fått någon men å andra sidan slapp MODO som sagt undan "ganska" många de borde haft så det jämnade ut sig.

Segern innebär att Malmö bör kunna gå in i matchen på lördag med betydligt mindre press på sig, samtidigt som MODO bara måste vinna. Jag hoppas att Malmö kan utnyttja detta faktum men segern ikväll gör givetvis att det inte på något sätt är en katastrof med förlust. Det måste bara ge betydligt lättare sinnen, dessutom sista matchen innan ännu ett längre uppehåll för landslagsspel. Det är bara att köra järnet och ha kul där uppe. Kvällens stora stjärna är givetvis Thuresson, om det är så här han svarar av att få en landslagsplats hoppas jag att han blir uttagen jämt. 2+1 skojar man inte bort, även om han kunde blivit syndabock just efter 3-2 i sista då han passade en ren Per-Åge Skrøder framför Gunnarsson. Norrbaggen missade dock, tack och lov, sin styrning. Skön seger, sköna besked från Thuresson. Vi hoppas på en bra match om två dagar igen. Sen kanske fler än de 6814 kan hitta till Malmö arena igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics