onsdag 9 december 2015

Sanslöst viktig match i bottenskiktet väntar

Två matcher återstår innan ett litet jullov väntar, eller åtminstone matchuppehåll. Inte för Andreas Thuresson som ska iväg med Tre Kronor dock. Kanske lite förvånande, eller mycket förvånande men det är så klart bara att tacka och ta emot för Malmö. Thuresson borde kunna få en liten boost av landslagsspel. Nåväl, de två matcherna Malmö har kvar att spela innan dess är mot bottenkollegan MODO. Som ni begriper är det nära nog sinnessjukt viktiga matcher. Då det framgår ganska tydligt så här långt in i serien att Malmö inte har kvalitén för att ta mer än ströpoäng mot topplagen, är det givetvis viktigt att man tar många mot bottenlagen. Något man hittills varit väldigt bra på och vunnit fyra av fem matcher mot just dessa lag.

Inför matchen imorgon ligger Malmö tre poäng före jagande MODO under strecket. Malmö har visserligen en match mindre spelad, men den hängmatchen är mot Frölunda och där kan man inte räkna med några poäng på förhand. Det är alltså av yttersta vikt att Malmö åtminstone vinner ett av mötena. Kan man ta samtliga poäng skaffar man sig en buffert på nio poäng, det hade varit bra men med tanke på den uppryckning MODO gjort kanske inte helt troligt. På pappret kryllar Ångermanlänningarna av kvalité åtminstone framåt. Någonstans känns det ändå som att lagkemin inte varit helt hundra. Något garanterat en herre som Andreas Johansson inte tolererar, laget framför jaget annars lär det höras så det räcker.

Malmö lever på sin fart och en oerhört disciplinerad defensiv, i de matcher som gått bra. Så fort det börjas med fusk i defensiven faller man ihop och blir väldigt sårbara. Med tanke på att man dessutom är relativt trubbiga offensivt är det oerhört viktigt att defensiven fungerar rakt igenom. Laget kommer troligen se ut som senast med varningsflagg för Mattias Persson som varit sjuk. Som sagt, det ät en otrolig match för Malmö imorgon. Lika viktig är den för MODO, något som borgar för nerver och betonghänder här och var. Inget för nervöst lagda personer alltså. Tydligen är gemene Malmöbo väldigt nervös, eftersom inte matchen lyckats sälja mer än väldigt måttliga 6241 biljetter såhär ett knappt dygn före. En så viktig match ska givetvis sälja betydligt bättre och biljetter hittar ni i drivor här. Kom igen nu Malmö, ställ upp nu!

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - MODO Hockey

1: 2.10    X: 4.05    2: 2.95

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics