söndag 27 december 2015

Sista hemmamatchen på nästan en månad väntar

Matcherna kommer tätt här nu i mellandagarna, varannan dag gäller och imorgon är det Karlskrona som kommer till Malmö för första gången denna säsong. Malmö har redan vunnit de två mötena i Blekinge och måste självfallet vinna även i morgon. Eftersom laget har förtvivlat svårt att knipa poäng mot lagen ovanför i tabellen, gäller det att mer eller mindre gå rent mot de som befinner sig under. En ganska pressande situation givetvis, men ännu har faktiskt inte Malmö kollapsat under press. Man har gjort det bra varenda gång det varit match av denna typen, vilket givetvis gör att vi kommer närmre ett misslyckande för varje gång.

Karlskrona spelar mer eller mindre för hedern nu för tiden. De gör det bra, men släpper in galet för mycket mål. Kanske kan deras nyförvärv Johan Holmqvist göra skillnad, han kastades in mitt i matchen igår när de fick stryk av Frölunda med 3-6 och han höll nollan i sin del av matchen. Det känns hur som helst ganska troligt att det är han som kommer starta i mål imorgon och det blir säkert en bit att sätta tänderna i för Malmös för tillfället oerhört ineffektiva offensiv.

Det gäller alltså för Malmö att se till att defensiven är fläckfri och engagerad imorgon. Det går inte att hålla på och åka och fundera på annat som exempelvis Jens Olsson gjorde vid 0-1 igår. Jeremias Augustin hade det inte heller helt lätt och frågan är om det inte blir mer istid på Johan Björk vilken jag tyckte, tillsammans med Erik Andersson, var Malmös främste back igår. Bra förstapass och lugn och trygg defensivt, lite som han inledde säsongen alltså. Vi kan givetvis också hoppas på att Derek Meech är redo för spel igen. Men det viktigaste hade faktiskt varit om Malmö fått lite mer utdelning på sitt stundtals konstruktiva och finurliga offensiva spel. Frederik Storm är ju värd att göra ganska många fler mål än vad han gjort, han är svårstoppad för samtliga lag i serien när han kommer med fart.

Det ska bli spännande att se om Malmö kan göra jobbet fullt ut och hålla koncentrationen uppe ännu en gång mot Karlskrona. I första mötet tappade man men lät sig inte påverkas nämnvärt och drog i från till en säker seger till slut. Det är lite det som varit Malmös styrka i vinter, man har oftast fortsatt köra sitt race oavsett om man läckt bakåt eller ej. I morgon är det viktigt att man gör det igen, inte minst med tanke på den fem matcher långa bortaturnén som väntar efter morgondagen. Över 7000 biljetter är sålda och ni hittar kvarvarande här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Karlskrona HK

1: 1.50    X: 4.75    2: 5.35

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics