tisdag 29 december 2015

Skadetyngt Malmö avslutar året med omöjligt uppdrag

Det är ett rejält vingklippt Malmö som ska ta sig an kamikazeuppdraget att välta mäktiga Frölunda i deras egen hemmaborg imorgon, året kommer alltså avslutas på svårast möjliga sätt. Vingklippta är man eftersom Nils Andersson är avstängd även i denna match. Dessutom kan ingen av de tre spelare som fick utgå igår, Joey Tenute, Henrik Hetta och Mattias Persson, medverka i matchen. Riktigt tungt att tappa tre spelare under en match men Malmö får vara tacksamma för att T.J. Galiardi, trots den emellanåt brutala behandling han tvingades utstå, verkar hålla ihop någorlunda. Malmö lånar dessutom in Fredrik Händemark från Pantern (9 mål och 11 assist på 33 matcher i Hockeyallsvenskan) för att få någorlunda fullt lag.

Givetvis är förutsättningarna ännu värre än vad de varit vid fullt lag för Malmö och även om det är att ta till överord, får nog poäng i morgon räknas som en bragd nära nog värd bragdguldet. Jag hoppas att laget åtminstone kan göra match av det hela, att Jonas Gunnarsson står på huvudet som han fick göra i tredje perioden igår och att man kan få in lite skitpuckar. Just att få in dessa skitpuckar hade Malmö varit i behov av oftare, mycket oftare. Som läget är nu får man slita orimligt hårt för de mål man gör, spelet man allt som oftast visar upp förtjänar helot klart bättre utdelning än vad som varit fallet. Därför hade det så klart varit extra skönt om det hände imorgon, när oddsen blivit så pass mycket sämre redan innan match för laget.

Att Frölunda inte behöver förta sig för att vinna hockeymatcher fick vi se för exakt en vecka sedan, då Göteborgarna inte behövde förta sig för att ta en 3-0 seger nere i Malmö. Då spelade Malmö ändå bra ishockey, men kunde inte göra mål. Igår vann de dessutom toppmötet borta mot Skellefteå och befäste sin serieledning. Så, det är utan diskussion höstens bästa- och målgladaste lag Malmö ska stångas mot imorgon. Med 113 fullträffar har de gjort hela 23 mål fler än tvåan Skellefteå. Det räcker alltså inte att hålla koll på en eller två kedjor, hela laget kan producera som topparna i Malmö kan. Så, sammanfattningsvis måste Malmö överträffa sig själva ett par gånger om samtidigt som troligtvis Frölunda måste ha en riktigt dålig dag på jobbet. Jag tror dessutom att Malmö behöver ta ledningen, för att ingjuta mod i laget.

Odds från Unibet
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks

1: 1.38    X: 5.85    2: 6.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics