måndag 21 december 2015

Viktig storstadskamp två dagar före Jul

Efter ett landslagsuppehåll är det skönt med lite klubbhockey igen, dessutom bara två dagar före julafton. Det kan alltså bli en riktig julmysafton i Malmö arena imorgon. För Malmö kan man nog säga att det behövs visst bistånd från självaste Jultomten om man ska komma undan med poäng. Man skulle kunna tro att Frölunda skulle vara ganska mätta efter sin mer eller mindre lysande höst. Men vid seger imorgon seglar de upp och förbi Skellefteå och kan fira julen som serieledare, vilket de varit mest hela tiden under hösten. De har gjort överlägset mest mål i serien och släppt in näst minst, även om de hackat något mot slutet.

Malmö tog faktiskt en poäng i förra hemmamötet efter straffavgörande, något man fick slita sig till men samtidigt något som bevisar att Göteborgarna inte är oövervinnerliga på något sätt. Inte ens för ett lag från bottenskiktet som Malmö. Jag skulle nog säga att det kommer krävas en betydligt bättre defensiv i morgon än den man visade upp under första mötet och det är jag nästan säker på att vi får se också. Båda lagen har så klart blivit lite bättre och hittat sig själva i serien under de knappa tre månader som gått sedan förra mötet. Det ligger massor i potten för Malmö också, skulle man lyckas knipa samtliga poäng i morgon kommer avståndet ner till MODO under strecket vara 12 poäng. Något som givetvis varit underbart när Malmö efter annandagsmatchen mot Karlskrona ska ut på en fem matcher lång bortaturné. En turné som dessutom är mot nästan idel "omöjliga uppdrag", Frölunda, Luleå, Växjö och Brynäs känns på förhand som nära nog säkra förluster. Matchen mot Örebro skulle vara den man har någorlunda jämna förutsättningar mot.

Alltså finns det all anledning för båda lagen att önska sig en julklapp i form av en seger imorgon, något som borde borga för en ganska tät och spännande match. Allt under förutsättning att Malmö kommer upp i nivå, annars lär gästerna rinna ifrån tämligen komfortabelt får man tro. Andreas Thuresson har spelat tre matcher med landslaget utan att sätta något stort avtryck, men dock har han fått spela i bra tempo vilket han förhoppningsvis har med sig i kroppen. Annars är det alltid lite ovisst efter ett längre uppehåll hur laget kommer ut med avsaknad av matchsituation i kroppen. Glädjande nog verkar Malmöpubliken också längta efter ishockey, kring 7000 sålda biljetter just nu och därmed borde det bli säsongsbästa mot Frölunda. Förra mötet lockade 7378 och fler än så lär säljas under dagen och imorgon.

Glöm inte att det finns erbjudande om biljetter för 150 spänn på övre etage imorgon (50 kr för barn). Biljetter hittar ni här. Samma erbjudande finns för övrigt mot Karlskrona på annandagen, ännu en viktig match och lagens första möte i Malmö för säsongen. Senast KHK var på besök gick det inte så bra som ni kanske minns. Biljetter till den matchen hittar ni här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Frölunda HC

1: 3.55    X: 4.45    2: 1.80

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics