fredag 29 januari 2016

Även omöjliga uppdrag lyckas någon gång

Det finns som vi alla vet inga lätta matcher i SHL, på förhand. Då pratar jag om hur det ser ut för Malmö givetvis. För ett lag som Skellefteå finns det en hel hoper lätta matcher. Ibland känns det lite som att de inte ens behöver engagera sig, de bara gör det som ska göras och går hem och väntar på finalspelet. Ni minns väl matchen i höstas när Malmö ledde med 3-0, sen tryckte Skellefteå på start och spurtade fram till 4-3 på lite drygt tretton minuter. Senast de mötte bandyklubben hemma var också en typisk "suck, måste vi spela dessa skitmatcher?". Bandy gör det bra, sen tröttnar Skellefteå och gör två snabba på mindre än en minut och det var tack och godnatt. Det är inte utan att man är lite avundsjuk på den maskin Skellefteå blivit, men så har de också jobbat målmedvetet och trott på sin grej från start till mål.

Malmö försöker göra som Skellefteå, ungefär. Man vill spela med hög press och inte ge motståndarna tid, lite som man spelade i första perioden igår alltså. Jag är ganska säker på att det är enda sättet denna upplaga av Malmö kan hävda sig i SHL faktiskt. Jag tror att man är för dåliga för att ställa upp och spela mer som Färjestad exempelvis, det kräver betydligt skickligare spelare i defensiven. Alltså tror jag att bästa medicinen i det omöjliga uppdraget mot Skellefteå är att bara köra. Minimera misstagen i egen zon och var i skottlinjen hela tiden. Täck skott och bara gå när tillfälle uppenbarar sig. Dessvärre är det sen det här med effektiviteten som absolut kommer ställa till det om man inte får en ketchupeffekt just imorgon. Jag är säker på att både Andreas Thuresson och Frederik Storm kan skära rakt igenom Skellefteås försvar, om de bestämmer sig för att gå. Sen är det en fördel om det blir mål också, så klart.

Manfallet är fortsatt stort för Malmö imorgon, vilket naturligtvis gör dåliga odds ännu sämre. I Matcher mot Skellefteå behöver man egentligen mönstra ett skadefritt lag. Men å andra sidan, Malmö gjorde det bra mot lika tuffa Frölunda med en hel hoper reserver i laget. En bra dag för Malmö samtidigt som det är en dålig eller mindre engagerad dag för Skellefteå och det kan gå. Men tipset är naturligtvis att Malmö får vända tomhänta hem från Schtaan, allt annat är en ruskig skräll. Jag hoppas att man gör en så bra match som det är möjligt, så får det bli vad det blir i målprotokollet. Om inget annat brukar det ofta bli väldigt trevlig ishockey när Skellefteå står på ena sidan isen. Eftersom Malmö också är ett lag som vill spela, kan det bli en fartfylld och sevärd historia. Åtminstone om Malmö kan hålla matchen jämn en bra bit in.

Odds från Unibet
Skellefteå AIK - IF Malmö Redhawks

1: 1.30    X: 6.50    2: 7.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics