onsdag 6 januari 2016

Det nya året inleds med bortaturné, först ut Örebro

Efter lite nyårsledig är det dags att ta tag i sakerna igen för Malmö. Man fick en skön avslutning på 2015 med poäng uppe i Göteborg trots att man saknade spelare inför och blev av med tongivande spelare under matchen också. Den där poängen man fick med sig är väldigt viktig, inte minst med tanke på att säsongens största skräll skedde i Göteborg idag när MODO åkte hem med samtliga poäng. Tänk om Malmö kunde få med sig så enkla poäng någon gång, utan att spela bra. Men, det gäller att fortsätta jobba stenhårt i de 22 matcher som återstår av grundserien.

Imorgon är det match ett av fyra raka bortamatcher och det är Örebro som står för motståndet. Ett lag Malmö gått rent mot hittills och bara släppt in ett mål mot. Det borde inte bli lika enkelt imorgon, hemmalaget lär ju inte vara intresserade av att få stryk i båda hemmamatcherna mot en nykomling. Dessutom skulle en Örebroförlust innebära att det bara skiljer tre poäng mellan lagen. Nej, jag tror att vi kommer få se ett betydligt bättre Örebro i morgon än i de båda tidigare mötena. Malmö får tillbaka en hel del spelare jämfört med hur det såg ut mot Frölunda. Örebro har lastat in ett nyförvärv i form av Justin Hodgman från AHL under nyårsuppehållet. Han har tidigare haft framgång i Europa, både i Finland och Ryssland och blir så klart intressant att se.

Jag skulle tro att Malmö fortsätter med Jonas Gunnarsson i mål, men som det låter är Oscar Alsenfelt redo för comeback när som helst nu. Frågan är ändå om han inte får finna sig i att vara backup under resterande del av säsongen oavsett, om inget händer med Gunnarsson så klart. Det ska också bli spännande att se vad några dagars ledigt gjort med laget och spelet. Det är alltid lite ovisst när det varit uppehåll, vart laget står. Vi får hoppas att det nya året gör laget gott, att man kan fortsätta sin resa mot at etablera sig. Det gäller att inte be om ursäkt för sin SHL-status utan bara köra på full full maskin. Sett till hur säsongen utvecklat sig bör det räcka till för att hålla sig ovanför det undre strecket. Om det skulle räcka ända upp till min tippade tiondeplats, känns kanske mer otroligt. Men visst, en trea i morgon så är man helt i hälarna på just tiondeplacerade Örebro.

Odds från Unibet
Örebro HK - IF Malmö Redhawks

1: 1.80    X: 4.35    2: 3.60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics