onsdag 13 januari 2016

Felfri insats, nyckeln till att kunna störa Växjö

Imorgon är det dags ingen efter den kanske något snöpliga förlusten mot Brynäs, åtminstone med tanke på hur jämt det trots allt var i tredje perioden då Malmö kom igång igen. Tittar man på oddsen jämfört med de mot Brynäs, ser det ut som att man möter ett mycket bättre lag. Riktigt så ser jag det inte, tycker att Växjö och Brynäs håller ungefär samma klass hittills. Skillnaden är framför allt att Växjö är försvarande svenska mästare. Malmö värvade som bekant Adam Burish från just Växjö under dagen, men han kommer garanterat inte spela i morgon. Det tar tid med arbetstillstånd och han kommer i bästa fall kunna delta mot Djurgården.

Vilka som kommer spela är lite mer osäkert. Helt klart är att Henrik Hetta och Joey Tenute allt jämt är skadade och inte kan spela. Kim Rosdahl är avstängd i kommande fyra matcher efter sin onödiga bentackling i förra matchen. Enligt rapport skall Mattias Persson vara klar för comeback, ska vi tippa på att han inleder som extraspelare imorgon och får testa sig in? Det ska också bli mycket intressant att se vad som händer med målvaktssidan. Oscar Alsenfelt ska vara helt klar för spel och därmed är nu samtliga tre målvakter klara för spel. Dock är det bara Jonas Gunnarsson som är matchtränad, Pontus Sjögren gjorde två matcher för Pantern men det börjar vara ett tag sedan och han har inte fått någon chans i Malmö. Helt klart är att man nog bör få igång en målvakt till, förr eller senare måste Gunnarsson vila.

Växjö har sin sylvassa lina med Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen som Malmö på något sätt måste försöka neutralisera. Kan man lyckas med det är också mycket vunnet, kan man inte blir det oerhört svårt att stjäla poäng med sig hem till Skåne. Det är givetvis fler kedjor som är farliga i Växjö, men den är i en klass helt för sig själv och defintivt skarpare än något Malmö kan ställa på isen. Linköping bjöd Växjö på en riktig näsbränna i förra matchen där smålänningarna bara lyckades göra ett mål, givetvis av en av de tre jag nämnde här ovan. Sammanfattningsvis kommer det krävas en bra insats av Malmö över samtliga perioder. Man kan nog inte hoppas på att Växjö gör en dålig match till hemma, med tanke på förlusten mot Linköping.

Odds från Unibet
Växjö Lakers HC - IF Malmö Redhawks

1: 1.50    X: 4.95    2: 5.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics