fredag 15 januari 2016

Luleå sista hindret innan Malmö återvänder hem

Så har det blivit dags att ta den långa bortasviten i hamn och man får konstatera att det gått långt över förväntan. Malmö är lite anmärkningsvärt nu också ett bättre bortalag än hemmalag. I morgon tar man sig för första gången an Luleå på bortais, ett lag man tagit 4 av 6 poäng mot nere i Malmö. Men det var då det, sedan dess har Luleå fått igång laget och börjat nära sig den topp man tippades ligga i. Man slog också serietvåan Skellefteå klart igår. Nu lär de inte komma ikapp varken Skellefteå eller Frölunda för den delen, de två topplagen har ett allt för långt försprång redan. Hur som helt lär det bli en betydligt jobbigare uppgift för Malmö, även om man som sagt är bra på bortaplan.

Malmö fick mysiga problem i och med den monstermatch Oscar Alsenfelt stod för i sin comeback. Kan han fortsätta så kommer det bli en stenhård kamp om istiden med Jonas Gunnarsson, precis som det ska vara. I varje fall om man som jag gärna ser att det är kamp om platserna i startuppställningen. Dessvärre är det inte mycket till kamp bland utespelarna, med tanke på det faktiskt skräckinjagande stora antalet skador truppen dras med. Ingen återkommer jämfört med matchen igår, däremot så försvinner otursförföljde Mattias Persson igen. Han fick alltså inte ens göra en hel match innan han var borta igen, måste vara frustrerande.

Ska Malmö kunna störa Luleå gäller det att man spelar precis lika disciplinerat i egen zon som igår, man måste stänga ner de giftiga hemmaspelarna och göra dem frustrerade. Den stora frågan är om laget har energin att göra en sådan insats bara knappt två dygn efter Växjömatchen? Vi får tänka på att det är ett lag där det slits ganska hårt på vissa nyckelspelare och det har inte hunnit bli mycket vila här. Jag tror att Gunnarsson är tillbaka i kassen, med tanke på hur trött Alsenfelt sa sig vara efter Växjö är det inge vits med att slita ut honom när han precis kommit tillbaka. Efter Luleå är det äntligen dags för Malmö att åka hem, slicka såren och förbereda sig på årets första hemmamatch nästa fredag mot Djurgården. Biljetter till den matchen hittar ni här.

Odds från Unibet
Luleå HF - IF Malmö Redhawks

1: 1.52    X: 4.90    2: 5.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics