fredag 8 januari 2016

Mer skadebekymmer inför det tuffa mötet med Brynäs

Det blev en bra inledning på bortaturnén igår mot Örebro, kanske borde till och med Malmö tagit med sig samtliga poäng istället för två. Dessvärre försvann en tung pjäs under matchen igår och det var nog så illa som det såg ut, för Erik Andersson rapporteras bli borta "ett tag". Ett riktigt tungt avbräck för ett ändå ganska orutinerat Malmölag på nivån. Det rapporteras också att T.J. Galiardi kommer missa på grund av skada. Han fick, som vanligt, ett antal smällar igår och som vanligt får han aldrig några utvisningar med sig. Det kommer fyllas ut med juniorer så att man har möjlighet till fullt lag. Johan Björk ska dock kunna spela igen i morgon.

Motståndet skruvas upp ett par snäpp jämfört med Örebro. Brynäs ligger förvisso bara på en sjundeplats, men de är med i den sexlagsklunga som slåss om tredjeplatsen bakom suveräna Frölunda och Skellefteå och har bara tre poäng upp till den där tredjeplatsen. Brynäs har slagit Malmö vid båda mötena hittills denna säsong, i premiären med 6-3 och nere i Malmö med 3-0, och har garanterat för avsikt att ta en ny enkel trepoängare imorgon. Det står helt klart att Malmö behöver göra en bättre match än förra mötet uppe i Gävle för att ens ha en chans på poäng.

Jag skulle tro att Jonas Gunnarsson står som vanligt i övrigt får vi nog vänta tills imorgon innan vi vet hur Malmö kommer ställa upp. Men det är klart att det kommer slita tungt på vissa spelare med så stor skadefrånvaro. Kanske kan vi hoppas på en liknande match som vi fick se i Göteborg innan nyår? Man kan också hoppas på att Brynäs är lite, lite skärrade efter sina tre raka förluster och tänker för mycket. Alla små saker som kan ge Malmö någon extra procent här och var kommer att vara viktig. Malmö måste också se upp med storproducenterna i kedjan med Anton Rödin (16+18), Greg Scott (11+17) och Oskar Lindblom (5+13), de får inte få utrymme och tid för då smäller det helt enkelt. Oavsett hur bra Gunnarsson skulle komma upp.

Odds från Unibet
Brynäs IF - IF Malmö Redhawks

1: 1.80    X: 4.50    2: 3.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics