söndag 31 januari 2016

Plötsligt händer det, seger mot Skellefteå

Skellefteå AIK vs IF Malmö Redhawks 1-2 ot
Seriematch SHL

Det är antagligen inte meningen att jag ska se några matcher mellan Malmö och Skellefteå denna säsong. Tredje matchen spelades igår och det var tredje matchen jag inte hade möjlighet att se, för övrigt de enda tre matcher jag inte sett med Malmö i år. Däremot invigde jag Sveriges Radios direktsändning av matchen på nätet, inte samma sak men man fick en känsla för vad som hände åtminstone. Jag var helt säker på att Malmö skulle inkassera en förlust och det hade inte varit något att skämmas över. Men så blev det inte alls, man lyckades alltså besegra självaste Skellefteå AIK i sin hemmaborg. Låt vara efter förlängning men det var ändå en seger via match eftersom det inte gick till straffar.

Nu ska det väl sägas att Skellefteå knappast stod för sin bästa insats under säsongen, men det förtar inte segern. Alla lag har sämre dagar vilket Malmö exempelvis hade mot Linköping i början av veckan. Malmö jobbade stenhårt hela matchen igår och lyckades oftast få stopp på Skellefteå som därmed inte fick igång sitt spel riktigt. Samtidigt jobbade givetvis även hemmalaget hårt och man kan nog säga att det var en väldigt defensivt präglad match. De klara lägen Skellefteå ändå skaffade sig redde Jonas Gunnarsson ut med stor, stor hjälp från sina försvarare som såg till att returer inte kunde utnyttjas. Att Malmö till slut kunde bärga två poäng berodde nog ändå till stor del på den bentackling Andrew Calof delade ut på Christoffer Forsberg som gav matchstraff. Då återstod drygt två och en halv minut av matchen och det var under detta femminuters powerplay segermålet kom. Tyvärr inte under full tid men två poäng är två poäng mer än man kunde förväntat sig.

Hade den tacklingen inte kommit, hade det varit en ruskig avslutning för tända av sin hemmapublik pressade Skellefteå på tungt ju närmre slutet man kom. Ett bevis för hur mycket energi en energisk hemmapublik kan ge till sitt lag, något framför allt sittplats i Malmö gärna får ta lärdom av. Så länge det var mysstämning på läktaren igår kunde Malmö freda sig ganska enkelt samtidigt som Skellefteå spelade utan sin vanliga energi. Men när sittplats vaknade en bit in i tredje perioden, blev det också ett helt annat Skellefteå på isen.

Vi får hoppas att Forsberg klarade sig undan någon svårare skada, det hade varit helt galet om ännu en spelare kunde läggas till den redan sjukt långa skadelistan. Det hade varit skönt om fler kunde delta i den viktiga hemmamatchen mot Örebro på tisdag. Ett Örebro som blev krossat av Karlskrona(!!!) igår, 8-2 till Blekinglaget är givetvis helt absurda siffror. Därmed har Örebro lyckats med konststycket att förlora två matcher mot jumbon i samma vecka med målskillnaden 3-12. Låter som ett dåligt avsnitt av The Twilight Zone om ni frågar mig. Men det bara måste göra Örebro heltända till matchen på tisdag, kan jag gissa. Det är dessutom Örebros sista chans att slå Malmö denna säsong, Malmö har 3-0 hittills. Biljetter till den kampen hittar ni här, just nu är endast 5022 biljetter sålda så det är bara att välja och vraka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics