onsdag 27 januari 2016

Rejäl uppryckning är beställd när Färjestad kommer på besök

Efter gårdagens taffliga insats mot Linköping är det säkert skönt för laget att det är direkt in i elden igen. Man måste komma upp rejält jämfört med matchen igår för att kunna snuva Färjestad på poäng. Igår behövde inte ens Linköping vara bra för att vinna och så ser det alltid ut om inte Malmö gasar på som man ska. Passningsspelet är den största plumpen som behöver rätas ut, igår var det ruskigt dåligt från flera formationer. Samtidigt gör "gnuggarlinorna" en helt ok match igår och behöver inte skämmas. De satte av och till hård press på Linköping, men det är ju inte dessa formationer som ska göra mål.

Frågan är nu vem Malmö ska ställa i mål. Jonas Gunnarsson gjorde kanske sin absolut sämsta match för säsongen igår, samtidigt som Pontus Sjögren bara släppte en puck på sina dryga 36 minuter. Gunnarsson är tveklöst den som är den bättre målvakten, när han är i form. Efter hans insats igår kan man så klart ställa sig frågan om han behöver vila några matcher? Jag vågar inte gissa, men blir inte alls förvånad om Sjögren startar igen imorgon.

Färjestad är säkert fullt motiverade att sno med sig samtliga poäng, de vill hålla sig bland topp 6. De är också väl medvetna om Malmös poängbehov och Malmös lika stora problem på hemmaplan. De kommer säkert göra allt för att snabbt sätta Malmö i gungning. Ett snabbt mål och Malmö kommer, oavsett om de vill eller inte, börja fundera och ta den tid som inte finns i ishockey till att tänka för mycket. Jag skulle inte vilja säga att matchen i morgon på något sätt är avgörande för säsongen. Men det hade varit ganska viktigt med poäng, för i den efterföljande matchen borta mot Skellefteå ska Malmö givetvis inte ha en chans. I så fall får man sätta hoppet till att Skellefteå gör en dålig match, annars ska inte något lag i botten vara något problem för dem. Glädjande nog är åtminstone över 6000 biljetter sålda till i morgon. Skönt efter gårdagens publikfiasko. Har du inte biljett, hittar du dina plåtar här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Färjestad BK

1: 2.75    X: 4.20    2: 2.17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics