fredag 22 januari 2016

Tredje raka torsken mot laget Malmö inte kan göra mål på

IF Malmö Redhawks vs Djurgårdens IF 0-3
Seriematch SHL

Adam Burish var redo för spel och så även Joey Tenute samt Eric Himelfarb, medan lagkapten Henrik Hetta allt jämt saknades. Men, bättre att vara helt klar för comeback än inte i hans fall då vi vet hur han spelar där ute. Oscar Alsenfelt helt utanför laget igen, frågan är om han kan komma tillbaka under innevarande säsong? Burish sattes in tillsammans med Tenute och Peter Mueller från start, spännande att se om det kunde ge någon utdelning. Efter en minut hade det redan hunnits med ett antal lägen och halvchanser, en spelsugen inledning av Malmö med bra skärpa i det defensiva arbetet. Första riktigt heta chansen hade Nils Andersson som gick själv och avslutade nära mål men Mikael Tellqvist var med. Svårt att säga annat än att Malmös första halva av inledande perioden var riktigt bra. De gånger man gjorde misstag var man också starkt med på jobbet för att reparera dessa. Matchens första utvisning drabbar gästerna strax efter att Robin Alvarez skapat ett fint läge till bortaledning. Hyggligt powerplay från Malmö där man skapar en handfull halvchanser, tills Derek Meech har en jobbig sekvens där han bjuder Alvarez på ett läge. Meech åker dessutom ut, vilket på reprisen kan anses aningen tveksamt. Boxplay är som vanligt något Malmö behärskar till fullo och man håller enkelt rent. Det sista som hände i en hyggligt sevärd förstaperiod var att Björn Svensson fick en tvåa för fasthållning av klubba, solklart.

Malmö fick alltså inleda andra perioden boxplay och spelar bra boxplay, men Djurgården har kompetenta vapen i offensiven och lyckas spela bort Kent McDonell vilket ger fritt läge i slottet och 0-1 till gästerna. Malmö tappar direkt efter baklängesmålet och hamnar omgående i boxplay igen efter en fadäs av Johan Ivarsson där Stefan Warg tvingas dra på sig en tvåa. Egentligen ganska bra boxplay igen, men ett missat skott från Djurgården blir en perfekt passning som stöts in bakom Gunnarsson. Han får emellertid sin klubba stoppad i rörelsen av en bortaskridsko. Det blev videogranskning men dömt mål och 0-2 var ett faktum. Tung, tung start för hemmalaget i andra perioden. Malmö har också sådana flipperpuckar kring Djurgårdsmålet men med den märkbart stora skillnaden att Tellqvist har någon del av sin utrustning på rätt ställe. Eller om man så vill att Malmö lyckas träffa dem istället för nätmaskorna. Man måste också berömma Djurgårdens defensiv som jobbade stenhårt och ofta helt rätt, de vinner också de allra festa närkamperna i egen zon. I den här delen av matchen kan man säga att gästerna kontrollerar spelet utan att för den delen skapar speciellt mycket framåt. Malmö får hur som helst powerplay med drygt fem minuter kvar av perioden. Man spelar till sig ett par helt öppna lägen, men utan att kunna utnyttja dem. Den absolut största skillnaden mellan lagen är att gästerna utnyttjar sina lägen bättre. Bortsett från de tunga inledande minuterna var det egentligen inte mycket lägen för Djurgården, men med 2-0 behöver man inte heller göra mer än att hålla tätt.

Malmö fortsätter skapa sig lägen i inledningen av tredje perioden och fortsätter även att pricka Tellqvist. Malmö får en gratischans efter en puckout från gästerna men spelar ett fullständigt värdelöst powerplay och därmed försvann två minuter av måljakt. Här kändes det uppgivet för mig, det kändes helt enkelt inte som att Malmö hade nycklarna för att låsa upp Djurgården. Tiden bara går och Malmö lyckas inte ställa till något större kaos i gästernas defensiv. När de gör det står Tellqvist i vägen. När Djurgården emellanåt skapar något läge, går pucken in. 3-0 kommer via benet på Ivarsson och in bakom Gunnarsson som inte hade samma flyt med placeringen som sin kollega på andra sidan banan. Eller om det är rutinen som gör att Tellqvist är så fantastiskt bra, fortfarande. Om jag kände mig uppgiven innan det målet så kändes precis allt uppgivet efter. Det enda man kunde fasa för var det faktum att lagen skall mötas redan imorgon igen, hur ska den matchen kunna bli något annat än förlust? Mueller drar på sig en tvåa och under denna utvisning drar Ivarsson på sig en hög klubba också. Men ett lite avslaget bortalag gör att Malmö kan hålla undan vägen ut. Men, 1-10 på tre möten talar ett mer än tydligt språk.

Burish, var väl ungefär så osynlig som man på förhand kunde befara. Det enda av värde jag kan minnas var ett ganska bra försvarsarbete vid ett läge i första perioden. MODO vinner lätt mot HV71 idag och knappar in på Malmö och bandylaget. Ny match om mindre än ett dygn alltså, då måste Malmö vara bättre för att ha chans på poäng. Mycket bättre. Antagligen måste man hålla nollan. Hur som helst är det skönt att det är säsongens sista match mot Djurgården imorgon, en fullständig mardrömsmotståndare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics