måndag 15 februari 2016

Dags för slutspurten i SHL 2015/2016

Efter ett långt och förhoppningsvis energigivande uppehåll har det blivit dags att bryta in på upploppet för de fjorton lagen i SHL. Malmö har haft det synnerligen tungt med poängskörden under 2016 hittills. Något som ändå räckt för att hålla MODO bakom sign fram till nu. Den stora frågan under de sista tio matcherna är om det blir just MODO som följer Karlskrona till kval? Eller om de kan springa om Malmö och/eller bandyklubben. Malmö har kvar dubbelmöte med just bandyklubben och Karlskrona och det är tre matcher man så klart måste göra allt för att vinna. Men man bör nog också stjäla poäng av fler lag än så, för att vara på den säkra sidan. Om nu inte MODO faller tillbaka i den obefintliga form de hade under stora delar av höstsäsongen.

Malmö får nästan betraktas som ett helt lag nu, även om det fortfarande saknas pjäser som T.J. Galiardi, Oscar Alsenfelt, Mattias Persson och Derek Meech. Men jämfört med hur det var när det var absolut mörkast, är det en klar ljusning. Man inleder med en oerhört svår bortamatch mot Luleå alltså, en match man naturligtvis inte ska ha någon större chans att plocka poäng i. Luleå är en av de stora favoriterna på förhand och har blivit ungefär så bra mot slutet av säsongen som man trodde på förhand. Oavsett form har Norrbottningarna ett lag som Malmö bara kan drömma om i denna sin debutsäsong i SHL. Därför hade det varit ett sanslöst styrkebesked av Malmö om man på något sätt lyckas sno med sig någon poäng. Kanske inte sannolikt, men alla kan slå alla om man hart lite flyt och effektivitet.

Just effektiviteten var ett mörker för Malmö innan uppehållet och det är också det som måste bli bättre om man ska kunna avsluta säsongen om tio omgångar och uppnå sin målsättning utan kval. Andreas Thuresson såg ut att trivas bra med sina matcher i Tre Kronor och gjorde 1+1 i dubbelmötet mot Finland med +3 målskillnad. Kan vi hoppas att han behåller den formen in i Malmö för att slåss om en VM-biljett framåt våren? Kan vi våga hoppas på att Frederik Storm kan få lite mer betalt för sina genombrott under avslutningen? Kan vi hoppas på att Peter Mueller använder sitt skott mer och träffar mål samtidigt? Kan Nils Andersson hitta igenom med fler skott och även göra lite mål? Frågorna är många och de första svaren får vi redan imorgon kväll. Glöm sedan för allt i världen inte hemmamatchen på torsdag mot de svenska mästarna, då man ska hylla Juha Riihijärvi i Malmö arena. Man kallar det för "Jussi Night", 6053 biljetter är just nu sålda och du hittar dina plåtar här.

Odds från Unibet
MODO Hockey - IF Malmö Redhawks

1: 1.52    X: 4.90    2: 5.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics