fredag 26 februari 2016

Hockeyns dag när Malmö defintivt kan säkra sin SHL status

När det vankas Hockeyns dag i morgon är Malmö för första gången på bra länge favoriter till att ta tre poäng. Det beror givetvis på att man möter jumbolaget Karlskrona, som dock har fått igång ett bättre och mer poänggivande spel i säsongens elfte timma. De kommer givetvis inte kunna undvika kval, men de är garanterat intresserade av att ha med sig så mycket vinnarkänsla de kan till kvalet. För lite mer än ett år sedan möttes Malmö och Karlskrona i en seriefinal i Hockeyallsvenskan, en match gästerna till slut vann med 5-3 i Malmö arena. I senaste mötet som också utspelade sig i Malmö arena kunde inte Malmö vinna förrän efter straffar. Karlskrona har helt klart fina minnen från Malmös hemmabana och det samt att de säkert kommer ha bra stöd på läktarna kommer nog göra att det inte blir den munsbit det kanske borde vara för Malmö.

Åtminstone munsbit om man har hyfsat ordinarie lag, så ordinarie det kan bli med tanke på skador. Det låter i varje fall som att man får tillbaka Andreas Thuresson, Eric Himelfarb och Nicklas Jadeland vilket är välkommet. Laget var väldigt mycket lättmjölk igår och för att slå Karlskrona måste man nog åtminstone vara mellanmjölk. Jag tror faktiskt att MODO kan välta Frölunda i Övik i morgon. Inte för att de är bättre utan för att de har mer att spela för än vad Göteborgarna har helt enkelt. Den lilla extra procenten det bör ge kan räcka, MODO har faktiskt ett par riktigt vassa offensiva spetsar trots allt.

Det pågår en omröstning på Malmös webbsida om vilka tröjor laget ska spela i, de röda eller de gamla svarta. Noterar att de svarta leder klart, mycket klart. Egentligen bryr jag mig inte alls om vad Malmö spelar i, de kunde spela i rosa tröjor med blommor på vad mig anbelangar. Men jag tycker däremot att det är lite trist att tröjan som skulle hylla Jussi nu kommer bli mellanmjölk när den använts i varje match därefter på hemmabana. Personligen tycker jag att det är mycket snyggare med rött, om jag nu måste säga något. Främsta anledningen är att Malmö faktiskt spelade i rött när man inte fick ha sina vita tröjor när jag började följa laget. Svart kom inte med i bilden förrän man skaffade den där pippin på bröstet 1996. Blev också väldigt glad när man övergav de svarta för rött med Malmö diagonalt över bröstet i slutet av förra avancemangsäsongen. Jag accepterar dock majoritetens beslut, även om jag inte håller med. Rött eller vitt känns mest rätt i min bok.

3175 biljetter återstår till matchen som jag dessvärre inte kan se på grund av andra åtaganden, igen. Börjar nästan känna mig som en hobbysupporter, missa matcher på det viset är inte så imponerande. Skämt å sido, livet kommer mellan med viktigare (jo, faktiskt!) saker än hockey ibland. Ni som vill ha lite lördagsmys med hockey rekommenderas att skaffa biljetter. Säsongens tredje sista hemmamatch i SHL 2015/2106 väntar alltså och biljetter till matchen hittar ni här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Karlskrona HK

1: 1.65    X: 4.70    2: 4.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics