onsdag 17 februari 2016

"Jussi Night" väntar med regerande mästarna som motståndare

Malmö fick en smakstart på slutspurten som bekant och nu är den stora frågan om man kan fortsätta på den inslagna vägen eller om man ska fortsätta förlora på hemmabana. Just i morgon hade det varit oerhört skönt att plocka en seger av flera skäl. Dels givetvis för att poängen är oerhört viktiga i kampen om att behålla sitt försprång till MODO. Men också för att det så klart hade varit en fin gest till Juha Riihijärvi som ska firas imorgon. Ska en sådan hjälte firas, ser det så klart bäst ut i historieböckerna om själva firandet pryds med en seger.

Växjö har firma Richard Gynge och Robert Rosén som sylvass spjutspets så det vill till att Malmö har full fokus i defensiven samtidigt som effektiviteten gärna får vara lika bra som mot Luleå i går. Vi hoppas att det INTE var undantaget som bekräftar regeln utan ett trendbrott i Malmös offensiv. Det hade självklart underlättat för laget att plocka poäng framöver. Man kan undra vilka spelare som är spelbara i morgon. Det känns på förhand som att Henrik Hetta kan vara ett nytt namn på frånvarolistan efter gårdagens bryska behandling. Just nu är det kanske inte ett så enormt tapp ute på isen åtminstone. Som jag skrev igår har han inte direkt rosat marknaden och även haft en hel del problem i sin paradgren, ett lyckosamt hårt arbete. Det är lite väl mycket förlorade närkamper för tillfället, tycker jag.

Man ska alltså fira Riihijärvi och laget kommer spela i ett retroställ från hans tid i klubben. Alltså ett "klassiskt" svart där det bara är pippifågeln utan sköld på bröstet. Hoppas verkligen att det blir ett värdigt och sprakande firande, för det är han verkligen värd denna hjälte som aldrig fick vinna något med laget. Eller jo, han vann ju Kvalserien den säsong han spelade i Hockeyallsvenskan. Viktigt givetvis men inte riktigt samma sak som att vinna något guld. Själva evenemanget kallar klubben för "Jussi Night" och dessvärre är endast 6322 biljetter sålda just nu. Jag hade nog trott att en gammal hjälte var värd betydligt mycket mer folk, även om det är mer än vad han någonsin spelade inför i Malmö. Har du inga plåtar och vill gå, hittar du dem här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers HC

1: 2.75    X: 4.30    2: 2.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics