fredag 19 februari 2016

Kan Malmö förlänga sviten borta mot Färjestad?

Man kan inte säga annat än att Malmö fått en finfin start efter landslagsuppehållet. 5 av 6 poäng inspelade samtidigt som jagande MODO spelat in 1 av 6. Men det räcker inte med en bra start, Malmö måste fortsätta jobba stenhårt i åtta matcher till innan det förhoppningsvis är ett faktum att man uppnått målsättningen med säsongen. Nästa hinder på vägen är Färjestad uppe i Karlstad imorgon. Ett Färjestad som just nu parkerar på en bekväm femteplats, men dock bara har fem poäng ner till Brynäs under första strecket. Hittills har lagen spelat tre jämna matcher mot varandra där Färjestad gått segrande ur samtliga. I senaste mötet lyckades dock Malmö få med sig en poäng efter att ha tagit matchen till straffar.

Malmö kommer vara tvungna att spela lika bra defensivt som man gjort nu efter uppehållet. För att ha chans på tre poäng ska man ha samma effektivitet man även haft i dessa matcher där ca 15,8 % av skotten letat sig in. En statistik som hade placerat Malmö som överlägset bäst i serien. Det hade faktiskt varit fullt rimligt att man höll denna effektivitet serien ut, med tanke på hur bedrövliga man varit gällande målskyttet denna säsong. En annan sak som utmärkt de båda matcherna som spelats nu, är att Malmö gjort 2-0 redan i första perioden och därmed fått arbetsro och energi. Det kan vi väl knappast tro ska hända en tredje gång imorgon, eller?

Malmö får klara sig utan Henrik Hetta och Derek Meech även imorgon, övriga spelare som saknas lär vara borta för resten av säsongen tippar jag. Dessa båda herrar är alltså vad man får in i truppen igen under pågående säsong, eller i varje fall återstående åtta omgångar av serien. Just ikväll är det endast 18 dagar tills grundserien är färdigspelad. Man får verkligen säga att säsongen gått oerhört snabbt, tycker jag. Personligen tycker jag att det känns som igår Malmö skrinnade in på isen uppe i Gävle för att spela sin första match i högsta serien sedan medeltiden. Måste säga att min känsla inför slutet är god, det känns som att laget har vad som krävs för att hålla sig kvar. Oavsett hur det går till ska jag tillägga. Men, känslor avgör inga hockeymatcher. Imorgon kan den vara helt förbytt, den som lever får se.

Odds från Unibet
Färjestad BK - IF Malmö Redhawks

1: 1.52    X: 4.90    2: 5.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics