onsdag 3 februari 2016

Kan Malmö rubba "the big black machine" en gång till?

Efter gårdagens debacle mot Örebro är det rakt upp i sadeln för Malmö igen. Dags att ta emot Skellefteå AIK för sista gången denna säsong och precis som inför mötet med dem på bortaplan i lördags är givetvis allt över noll poäng en gigantisk framgång. Jag är säker på att Malmö vill ha revansch efter tisdagsmatchen och det får man i mina ögon genom att stå för en bra insats. Hur mycket jag än vill, finns det ingen chans att jag kan ställa kravet att ta poäng mot Skellefteå. Att man gjorde det för några dagar sedan får man nog se som ett olycksfall i arbetet från Skellefteås sida. Att Malmö skulle göra det i två raka matcher, hade nog i sig varit värt en nominering till bragdguldet. Nej, Malmö ska se till att göra en så bra match man bara kan med det manskap som kommer spela.

Andreas Thuresson har blivit anmäld i efterhand för en incident i gårdagens match och kan möjligen vara avstängd. Å andra sidan lär någon eller några av Peter Mueller, Eric Himelfarb och Adam Burish vara tillbaka i laguppställningen eftersom den uppställning som slog Skellefteå inte visade att de var värda förtroendet mot Örebro. Jonas Gunnarsson gjorde inte heller någon lysande match mot Örebro, men kommer garanterat så stå i morgon också. Med all rätt, han är given förstemålvakt så länge Oscar Alsenfelt är skadad.

Skellefteå revanscherade sig direkt efter sitt fiasko mot Malmö och avfärdade enkelt de svenska mästarna nere i Växjö igår. De kommer garanterat gå för andra raka trean imorgon och kommer de upp i normal nivå lär det bli svettigt värre för Malmö. Laget är fyllt från topp till botten med verktyg och kvalité så det räcker och blir över. Med tanke på Malmös akuta problem med att göra mål kommer det antagligen krävas att Gunnarsson står på huvudet och backarna är nära nog felfria. Malmö måste nog hålla nollan eller släppa in max ett mål för att ens ha en teoretisk chans till poäng. Det gäller också att Malmö vågar spela sitt spel och inte bara reagerar på vad gästerna från Västerbotten gör. Ju mer man orkar pressa dem, desto mindre tid får de så klart i Malmös zon och det är bara av godo.

Intresset för matchen är tack och lov större än det mot Örebro, även om det är ruskigt lågt. Det beror antagligen på hur Malmö gått på hemmais under vårsäsongen, med idel förluster. Inför förra matchen hoppades jag att de som var på plats skulle bidra och stötta laget. Så blev det absolut inte utan det var endast den klick supporters på ståplats som alltid ger energi som fortsatte med det. I övrigt var det aningen svårt att avgöra om det var Malmö eller Pantern som spelade hemmamatch. Detta är ett problem som jag ser det, alla vet att tryck på läktaren utan tvivel smittar av sig på hemmalaget. Minns bara avslutningen på senaste mötet mot Skellefteå då deras hemmapublik vaknade. Det tryck de satte mot Malmö då var nästan obarmhärtigt, efter att under femtio minuter såsat runt inför tysta läktare. Biljetter till matchen hittar ni här, just nu är endast 6053 sålda.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Skellefteå AIK

1: 3.80    X: 4.40    2: 1.75

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics