söndag 28 februari 2016

Malmö gjorde sitt jobb mot Karlskrona

IF Malmö Redhawks vs Karlskrona HK 3-1
Seriematch SHL

Fjärde och sista mötet lagen emellan, Karlskrona i sin "försäsong" inför kvalet och Malmö med en vilja att mer eller mindre definitivt stänga alla MODO:s chanser att ta sig i kapp. Malmö kunde mönstra ett mer ordinarie lag, men frånvaron på Andreas Thuresson och Frederik Storm är självfallet riktigt stora offensiva bakslag. Storm är borta resten av säsongen men Thuresson hade man hoppats på idag, men så blev det inte. Istället fick Mattias Elfström fortsatt förtroende som ende av de tre juniorer som spelade mot Frölunda. Han har förutom en fin säsong i J20 varit utlånad i två matcher till Tyringe i Division 1 med 1 mål och 1 assist som resultat. Till att börja med ska jag säga att jag inte kunde se hela matchen på grund av annat på agendan. Jag måste också säga äntligen till att publiksiffran letade sig åtminstone i närheten av tiotusen, 9369 fanns på plats varav en ganska stor bortaklack.

Karlskrona tackade för inbjudan och som det skulle visa sig var matchen i praktiken avgjord efter fyra minuter då det stod 2-0 efter mål av Kent McDonell och sedan Mathias Tjärnqvist i powerplay. Karlskrona lyckades, trots fina lägen, inte göra några spelmål under hela matchen. Målet gästerna gör var på straff via hela seriens specielle straffskarprättare, Mattias Guter. Det gav väl lite nerv åt matchen tills Peter Mueller gjorde 3-1 cirka tio minuter senare, ännu en gång i powerplay. Malmö gör alltså vad man skulle göra, avfärda jumbon ska bara ske givetvis. Man har äntligen börjat få utdelning i powerplay på hemmais också och det måste påpekas, Mueller har genomgått en imponerande förvandling. Från en seg och trött belastning, till ren och skär klass. Precis vad man ville ha, har man fått när det behövdes som mest. Frågan är om han inte spelar till sig ett nytt kontrakt här i elfte timman av serien. Kommer han till spel i den form han är nu, eller bättre, är han givetvis en sylvass klasspelare i SHL.

MODO gjorde ett desperat sista försök och välte Frölunda, något som i Malmös fall innebär att de fortsatt är 11 poäng före, nu med 12 poäng kvar att spela om. Bandyklubben lyckades ta 1 poäng borta mot Växjö, men har "bara" 7 poäng till godo på MODO. Det skulle kunna bli riktigt nervigt för de grönvita i derbymatcherna nästa helg om matcherna inte går deras väg i nästa omgång. Det hade i och för sig varit roligt, risken är annars att dessa back to back-derbyn "bara" blir någon form av mysträning som inte betyder någonting. Hur som helst, jag tror inte att MODO går rent i sina fyra återstående, vilket i princip krävs för att gå om Malmö. Ett Malmö som behöver i princip 1 poäng till eller 2  poäng för att vara fullständigt 100 % säkra. Just nu, lär det inte finnas några som helst nerver som kan ställa till det för Malmö. Inga betonghandleder, bara spelglädje. Förhoppningsvis kan man säkra kontraktet redan på onsdag mot Brynäs, säsongens näst sista hemmamatch. Det finns massor av biljetter kvar, du säkrar dina här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics