måndag 22 februari 2016

Malmös sista chans att ta poäng mot HV71 denna säsong

Första veckan efter landslagsuppehållet blev en blixtrande succé för Malmö, 8 av 9 poäng bärgade mot starka motståndare. Framförallt segern borta mot Färjestad var oerhört imponerande där man faktiskt långa stunder spelade ut värmlänningarna fullständigt. Men det är placerat i arkivet nu, det gäller att fortsätta på den inslagna banan eftersom MODO inte heller lägger sig ner och dör. Malmö drog "bara" ifrån med 4 poäng under veckan, alltså måste fler poäng bärgas.

Morgondagens motståndare HV71 har tagit 9 av 9 poäng mot Malmö under säsongen där senaste mötet var den där det var närmast poäng till Skåne. Sista chansen för Malmö att göra om vad man gjorde under försäsongen alltså, för att slippa bli nollade. Det kan bli lite förändringar i laget igen, dessvärre. Eric Himlefarb som utgick i förra matchen är väl ett litet frågetecken. Sen är det inte helt otroligt att Henrik Hetta kan återkomma efter sin skada. Oavsett tycker jag inte att någon av dessa båda herrars vara eller icke vara bör påverka allt för mycket.

HV71 är fullt av kvalité och skicklighet, men har inte alls fått till det på allvar under säsongen. De kommer spela slutspel, men kommer med nästan 100 % säkerhet få gå den långa vägen via åttondelsfinal. Parkerar just nu på nionde plats, sju poäng från den åtråvärda sjätteplatsen som ger direktplats i kvartsfinalen. Men med tanke på hur ojämna de varit tror jag inte att det blir aktuellt, de fick exempelvis storstryk hemma av Karlskrona i helgen. Det håller givetvis inte om man vill ta sig uppåt i tabellen. Men, en seger i Malmö hade varit viktig för dem så vi kan förvänta oss ett hungrigt bortalag under tisdagskvällen.

För Malmö hade en trepoängare inta bara inneburit fjärde raka segern, något man inte varit i närheten av under säsongen. Det hade garanterat att man inte tappar något till MODO och i bästa fall kan det innebära 11 poäng ner med 6 omgångar kvar, ett oerhört bra läge. Men det ska som sagt göras också och HV71 är inte på något sätt ett lätt motstånd och MODO kan dessutom skrälla. Inte minst eftersom de möter ett Skellefteå som leder serien och kanske är lite småmysiga i kropparna i väntan på deras stora uppgift, SM-guldet. Malmö har fina sportlovserbjudanden på övre etage för att locka fler till arenan som vill agera sjätte utespelaren. Jag kan inte annat än drömma om en Malmö arena som låter som det gör på exempelvis Örebros hemmamatcher. Kan inte låta bli att undra hur många extra poäng det hade inneburit tack vare den extra energi det ger? Hur som helst, biljetter hittar du här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - HV 71

1: 2.50    X: 4.20    2: 2.35

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics