fredag 5 februari 2016

Match med kvalkaraktär väntar i Örnsköldsvik

Imorgon smäller det, en oerhört viktig match igen. Det har väl egentligen inte varit någon match av denna dignitet för Malmö sedan lagen hade dubbelmöte i december. Då drog Malmö det riktigt långa strået och tog sex av sex poäng och lade grunden till den ledning man haft sedan dess. Det har hänt en hel del i båda lagen sedan dess. Man kanske inte ska säga att MODO vaknat, men de har i varje fall börjat vinna lite då och då. Malmö har å sin sida bara tagit en trepoängare sedan dess samt åtta poäng via förlängning och straffar. Elva poäng på femton matcher är för klent och en stor bidragande orsak har varit ineffektivitet och skador som gjort ett svårt uppdrag ännu svårare för Malmö. För MODO är det sista chansen att ta några poäng mot Malmö denna säsong.

I morgon får man antagligen tillbaka Erik Andersson och med lite flyt kan även Derek Meech spela, två viktiga spelare i de bakre regionerna. Inte minst den förste har massor av rutin från matcher i SHL med samma vikt som den i morgon. Exakt hur laget kommer att formeras i morgon vet antagligen inte ens lagledningen, men min högst personliga förhoppning är att Adam Burish INTE ingår i planerna. För mig känns han som en värvning av samma dignitet som Yanick Lehoux, det vill säga att han enbart är en energitjuv. Sådana gossar kan man inte ha i ett lag som Malmö, så är det bara. Någonstans känns det som att Patrik Sylvegård behöver mer hjälp med den sportliga sidan av ledarskapet, det har blivit lite för många bommar bland framför allt de utländska värvningarna.

I morgon är det alltså en match med ren slutspelskaraktär, eller tvärt om kanske man ska säga. Man kanske mer ska kalla den för en kvalmatch. Vi kallar den för match fyra av sju i kvalet till SHL, Malmö har ledningen med 2-0 i matcher och kan skaffa sig en matchboll inför fortsättningen vid seger. Vinner MODO är de rakt uppe i hälarna på Malmö och kan sätta en rejäl press inför slutspurten. Oavsett hur poängfördelningen blir i morgon, kommer uppehållet oerhört lägligt för Malmölägret. Skador, skavanker, avstängning och flera tongivande spelare med tydliga förslitningar på grund av massor av istid. Under tio dagar efter i morgon kan man slicka såren och ladda upp för de avslutande tio matcherna av grundserien. Frågan är, gör man det med 2, 4, 6 eller 8 poängs marginal ner till MODO? Även om det känns aningen olustigt är det också ett oerhört tilltalande upplägg. Förra säsongen var Malmö absolut bäst när det gällde som mest, kan man vara det även fortsättningsvis i år? Om drygt ett dygn vet vi.

Odds från Unibet
MODO Hockey - IF Malmö Redhawks

1: 2.00    X: 4.15    2: 3.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics