fredag 26 februari 2016

Segertåget hade slutstation Göteborg

Frölunda HC vs IF Malmö Redhawks 4-1
Seriematch SHL

Segertåget rullade till Göteborg under torsdagen men väl där spårade det ur. Ganska väntat på förhand även om Malmö kommit med fullt lag och inte ett mer eller mindre reservbetonat som igår. Andreas Thuresson, Nicklas Jadeland och Eric Himlefarb hade tillkommit på frånvarolistan och man fick trycka in tre glada juniorer i laguppställningen för att kunna mönstra full trupp. Jag såg som sagt inte matchen men kan konstatera att Malmö stretade emot ett bra tag innan Frölunda fick hål på laget. Man tog sig också till 1-2 genom Mathias Tjärnqvist som man hade i paus mellan andra och tredje. Men det gick inte och hemmalaget tog sig segrande ur tillställningen.

MODO förlorade emellertid som väntat mot Skellefteå igen och därmed är det fortsatt 11 poäng ner och nu bara 15 poäng att spela om. Det står helt klart att Övikslaget bara kan undvika kvalgenom ett mirakel nu och lika klart är det att det ska till något oerhört spektakulärt för att Malmö ska behöva kvala sig kvar. Örebro vann i förlängning och raderade i praktiken ut alla små halmstrån för Malmö att ta sig över slutspelsstrecket också. Så resterande del av säsongen kommer genomföras i lite av ett vacuum. Det gäller dock för tränarna att mana på de som kommer till spel framöver, för även om kontraktet teoretiskt sett är säkrat ska det sättas i sten också. Lika bra att göra det själva och inte lite på MODO:s enorma kunskap i förlorandets konst.

Varför inte redan på lördag då Karlskrona kommer till Malmö arena? De är ute på sin "försäsong" till kvalet de ska spela. De har lyft sig betydligt på slutet och börjat knipa poäng och göra det om inte annat offensivt bra. De kommer absolut tugga i sig Malmö om de ges chansen, så det gäller att vara på tå och beredd. Det blir en välbesökt match, 3423 biljetter finns kvar att köpa. Varför inte hjälpa Malmö att lägga ännu en sten i bygget av nästa säsongs SHL-lag? Hockeyns dag väntar och den brukar vara populär. Biljetter hittas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics