måndag 1 februari 2016

Ska Malmö klara av att gå rent mot Örebro?

Malmö ska i morgon beträda hemmaisen igen efter jordskalvsskrällen uppe i Skellefteå i lördags. Örebro kommer på besök och har sin sista chans att besegra Malmö denna säsong, av någon anledning har Malmö passat dem sällsynt dåligt hittills. Malmö får antagligen tillbaka Adam Burish, Eric Himelfarb och Peter Mueller. Frågan är vilken, om någon, av dem som får en plats i startuppställningen med tanke på hur bra det gick uppe i Västerbotten? Å andra sidan gjorde inte Skellefteå sin bästa insats för säsongen heller givetvis, då hade helt enkelt inte Malmö fått poäng med sig. Jag gillar konkurrens, det ska vara hårt om platserna och ingen ska vara säker på istid. Gör man inte jobbet på träning, bör man tolka det som att man inte heller är redo för match.

Örebro kommer från två riktiga megafloppar med dubbla förluster mot jumbon Karlskrona och dessutom med stora siffror, självfallet ruskigt dåligt av Närkingarna. Därför kan vi anta att de är extra taggade för att få till revansch för det samt att det som sagt är sista chansen att slå Malmö. Det finns gott om kvalité i Örebro där det är Martin Johansson och Daniel Viksten som är de klart mest lysande stjärnorna. Dessa båda herrar gäller det att ha koll på och göra allt för att inte ge mycket tid med pucken. I Vikstens fall gäller det givetvis också att se till att vara i vägen för hans ruskiga projektiler.

Andreas Thuresson blev uttagen till Tre Kronor igen. Förra gången det hände gick det riktigt bra i matchen som följde, kan vi hoppas på en repris i morgon? Han har gått riktigt bra på slutet, men om han kunde gå ytterligare lite bättre hade Malmö tjänat massor på det. Ska bli spännande att se imorgon hur det blir med den saken. I mål kommer vi givetvis hitta Jonas Gunnarsson som sannerligen var en stor del i poängen uppe i Skellefteå. Vi får hoppas att han får lika bra hjälp av sitt försvar imorgon, utan den hjälpen hade det inte stannat vid en insläppt puck kan vi anta. Tyvärr är intresset för matchen på Hockeyallsvensk nivå, vilket givetvis är lite pinsamt. Men om de som finns på plats ger lika mycket energi som Skellefteåpubliken gav sitt hemmalag under avslutningen av den matchen, kommer Malmö vinna i morgon. Svårare än så är det inte, tryck från läktaren ger energi och det på ett ytterst tydligt sätt. Just nu är alltså inte ens hallen halvfull, 5322 är långt under acceptabel nivå i SHL för ett storstadslag som Malmö anser jag. Biljetter till matchen finns här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Örebro HK

1: 2.40    X: 4.05    2: 2.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics