lördag 27 februari 2016

Tröjhissningen som aldrig blev av

Johan Svensson skriver om tröjhissningen som aldrig blev av på sin blogg idag och jag känner att det är läge att berätta vad jag tänker om saken. Att det var pinsamt från början råder det inget tvivel om. Malmö lät Mats Lusth gå av skäl som egentligen inte spelar någon roll. Så fungerar branschen och eftersom han redan hade blivit degraderad till en galjonsfigur i slutet av förra säsongen var det säkert ett enkelt beslut i sig för ledningen. I samband med detta, väl medvetna om vilken kultstatus Lusth har i föreningen, bestäms det att hans tröja ska hissas "någon gång under säsongen". Nu står det alltså klart att så inte blir fallet och det är det första jag vill kalla pinsamt.

MEN, det mest pinsamma av allt är så klart att man ska hissa tröjan överhuvudtaget. Jag kan inte riktigt se skälen at hissa hans tröja om jag ska vara ärlig. För om skälet att han har kultstatus och gjort en del säsonger i klubben, så kommer ändå en hel hoper spelare före som jag ser det. Daniel Rydmark, Peter Andersson, Juha Riihijärvi och Jesper Mattsson bara för att nämna några. Det råder ingen tvekan om att Lusth var en riktigt bra spelare att ha i laget och han var en lysande kapten stundtals. Men jag tycker att andra, några nämnda ovan, gjort mer än vad Lusth gjorde.

Det får inte bli en massa tröjhissande bara för sakens skull. Skälet till att Lusth nu ska få sin tröja i taket nästa säsong, enligt senaste informationen, känns som någon sorts plåster på såren för entledigandet som tränare. Det är inte alls rätt skäl att någon tröja ska hissas, det säger sig självt. Hylla gärna Lusth på något sätt, som Riihijärvi exempelvis. Men inte ska hans tröja pensioneras, det ska till mer än så för det tycker jag. Om inte mest poäng i lagets historia (Juha Riihijärvi) räcker, eller mest poäng som back (Peter Andersson) räcker kan jag faktiskt inte se några skäl till att hissa Lusths tröja. Herregud han är bara på femtonde plats i antalet spelade matcher för klubben och inte ens Jesper Mattsson med flest matcher för klubben har sin tröja i taket. Nej, det ska till synnerliga skäl för att en tröja ska hissas som sagt och det kan jag inte se föreligger i det här fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics