onsdag 24 februari 2016

Tufft motstånd när Malmö jagar femte raka segern

Fyra raka segrar för Malmö är en skräll, så är det bara. Speciellt med tanke på lagen man mött är det en imponerande prestation. Chansen finn i morgon att komma upp i fem raka segrar, vilket var den längsta segersviten laget hade förra säsongen i Hockeyallsvenskan. Men då krävs det att man slår Frölunda, i Göteborg. Utan tvekan den svåraste matchen hittills efter uppehållet och det ska sannerligen mycket till för att sviten ska överleva. Frölunda har förlorat fyra hemmamatcher på hela säsongen, något som gör laget bäst i SHL gällande den kategorin.

Malmö fick inte spela många matcher med något så när ordinarie lag innan en hoper spelare gick sönder. Björn Svensson blev sönderskjuten av egen back, förhoppningsvis bara blåmärken så att han kan spela. Dessvärre verkar Frederik Storm spelat klart för säsongen i Malmö efter att ha fått en puck på ett finger som bröts. Jeremias Augustin tvingades också utgå och är väl den av de tre som kommer saknas minst om ingen av dem kan spela. Vi får vara glad att Malmö skaffat sig ett så mysigt läge med sex omgångar kvar, att man slipper känna speciellt stor press.

Malmö saknade dock en hel hoper spelare sist man var uppe i Göteborg och spelade. Då kunde man ändå spela till sig poäng, så även med ett reservbetonat lag kan man komma hem med poäng därifrån om det vill sig väl. Det är klart, om Peter Mueller och Andreas Thuresson fortsätter att vara leksugna kan man dessutom kanske få med sig några lätta mål. Men det kan inte hjälpas att oddsen på förhand inte ser allt för bra ut för att sviten ska bli fem matcher lång. Som jag ser det är det viktigare att man gör en bättre insats än mot HV71 som egentligen inte var speciellt glimrande.

Själv kommer jag missa matchen på grund av andra åtaganden och vad värre är kan jag inte heller bevittna matchen på lördag mot Karlskrona som sent omsider fått lite framgång i serien. De är nu "bara" 14 poäng bakom MODO. Trevligt nog verkar matchen vara riktigt populär i Malmö och i skrivande stund är det bara 3813 biljetter kvar till försäljning. Det blir alltså välbesökt och jag misstänker att det kommer bli rejält med bortasupporters på plats. Då det är det årligen återkommande evenemanget Hockeyns dag finns det bra erbjudanden på biljetter om man vill ha barnen med sig. Biljetter till matchen hittar ni här.

Odds från Unibet
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks

1: 1.45    X: 5.25    2: 5.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics